Greita, skanu, sotu :).
Makaronai su kalafijoru
Cooking time
30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Svogūnas – 1 vnt 1
Česnakas – 5 skiltelės 5
Pipirai pagal skonį –
Petražolės pagal skonį –
Fermentinis sūris – 1/2 stiklinės 1/2
Pomidorų padažas – 3 šaukštai 3
Alyvuogių aliejus truputis –
Ančiuviai truputis –
Makaronai – 300 g 300
Konservuoti pomidorai – 1 indelis 1
Raudonieji pipirai pagal skonį –
kalafijoras – 1 vnt 1
Gaminimo eiga
- Į įkaitintą aliejų sudėkite smulkintą česnaką, svogūnus ir marinuotus ančiuvius
- Kepkite, kol svogūnai suminkštės
- Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus ir juos nuvarvinkite kiaurasamtyje
- Įpilkite 4 šaukštus aliejaus į keptuvę, įkaitinkite ir sudėkite žiedynais suskirstytą kalafijorą
- Jį apkepkite iš visų pusių, kol paruduos
- Tada suberkite druską, juodus bei raudonuosius pipirus pagal skonį ir viską išmaišykite
- Pomidorų pastą išmaišykite 0,5 stiklinėje vandens ir supilkite į keptuvę su kalafijorais
- Tuomet sudėkite konservuotus pomidorus, apkeptus česnaką, svogūnus bei ančiuvius, ir viską atsargiai išmaišykite
- Galiausiai sudėkite išvirtus makaronus, smulkintus žalumynus ir dar kartą viską išmaišykite
- Ant viršaus užtarkuokite Parmezano sūrio