Majonezo receptas
Majonezas
Cooking time
30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Aliejus – 125 ml 125
Druska pagal skonį –
Cukrus žiūbsnelis –
Garstyčios – 0,5 šaukštelio 0,5
Kiaušinio trynys – 1 vnt 1
Citrinos rūgštis keli lašai –
Gaminimo eiga
- Majonezo padažas gaminamas moliniame arba emaliuotame pusdubenyje apvaliu dugnu (aliuminis indas netinka, nes sukant padažą nuo sienelių nutrinamos aliuminio dalelės pakeičia padažo spalvą ir skonį)
- Padažas sukamas labai greitai viena kryptimi mediniu šaukštu arba šakute
- Visi produktai turi būti labai švieži ir vienodos temperatūros
- Atsargiai atsirtas nuo baltymo trynys dedamas į pusdubenį, išplakamas su keliais lašais acto ir gerai sukant lašinamas aliejus
- Padažui sutirštėjus, aliejų galima pilri plona srovele
- Jei besukant padažas sustingsta, jis atskiedžiamas keliais lašais parūgštinto vandens
- Supylus visą aliejų, dedamos garstyčios, druska, curus ir supilamas likęs actas
- padažas turi būti grietinės tirštumo
- Padažą gaminti lengviau, jei aliejaus butelio nereikia laikyti ranoje
- Kamštyje priešpriešais išpjovus du griovelius ir butelį paguldžius ant stalo krašto, aliejus pats pamažu srovens į sukamą padažą
- Neretai pasitaiko, kad majonezas nepavyksta: pasidaro krupėtas, aliejus nesusimaišo su padažu
- Tuomet jį dar galima keliais būdais pataisyti: pasuti padžą greičiau, tuo metu nepilant aliejaus; įpilti šiek tiek verdančio vandens ir sukti, kol masė pasidarys vientisa; atskirai išplakti trynį, sudėti jį į sukamą majonezą, ir greitai sukant supilti likusį aliejų; į išsiskyrusį, krupėtą majonezą įlašinti keletą lašų pašildyto acto ir sukti, kol padažas taps vientisas
Labai skanus patiekalas gavos. Patiko ir man ir vyrui, ačiū
aciu, labai skanu ir lengvai pagaminamas
kiek pilti acto?
tai kiek to acto?
skanus gavosi mazai kuo skiriasi nuo helmanso
juk parašyta: “įlašinti keletą lašų pašildyto acto” (priešpaskutinė-paskutinė eilutė)