Liežuvis drebučiuose
Cooking time
4
hours10
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska truputis –
Actas 1 šaukštas –
Prieskoninės daržovės 200 g. –
Konservuoti žirneliai 3 šaukštai –
Petražolės lapeliai truputis –
lauro lapelis 1 vnt. –
baltymai 2 vnt. –
kiaušiniai (virti) 2 vnt. –
liežuviai (kiaulės) 2-3 vnt. –
veršio kojos 1 kg. –
Gaminimo eiga
- Iš veršio kojų, prieskoninių daržovių bei prieskonių išverdamas sultinys drebučiams
- Tame pačiame sultinyje išverdami ir liežuviai
- Išvirę jie perpilami šaltu vandeniu ir, nulupus odą, supjaustomi griežinėliais
- Sultinys dar kiek pavirinamas, nukošiamas (turi būti apie 3 stiklinės) ir nuskaidrinamas įplaktais baltymais, po to perkošiamas pro dvigubą marlę
- Į gilų pusdubenį įpilama sultinio ir užšaldoma
- Ant drebučių vėduokle arba vainiku sudedami liežuvio griežinėliai, kurie papuošiami konservuotais žirneliais, kiaušinių griežinėliais
- Vėl užpilama sultiniu ir pastatoma šaltai, kad sustingtų