Liežuvis drebučiuose

Įvairūs patiekalai, Mėsos patiekalai 0 comments

Liežuvis drebučiuose

0.0 from 0 votes
Course: Įvairūs patiekalai, Mėsos patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

4

hours 

10

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska truputis

  • Actas 1 šaukštas

  • Prieskoninės daržovės 200 g.

  • Konservuoti žirneliai 3 šaukštai

  • Petražolės lapeliai truputis

  • lauro lapelis 1 vnt.

  • baltymai 2 vnt.

  • kiaušiniai (virti) 2 vnt.

  • liežuviai (kiaulės) 2-3 vnt.

  • veršio kojos 1 kg.

Gaminimo eiga

  • Iš veršio kojų, prieskoninių daržovių bei prieskonių išverdamas sultinys drebučiams
  • Tame pačiame sultinyje išverdami ir liežuviai
  • Išvirę jie perpilami šaltu vandeniu ir, nulupus odą, supjaustomi griežinėliais
  • Sultinys dar kiek pavirinamas, nukošiamas (turi būti apie 3 stiklinės) ir nuskaidrinamas įplaktais baltymais, po to perkošiamas pro dvigubą marlę
  • Į gilų pusdubenį įpilama sultinio ir užšaldoma
  • Ant drebučių vėduokle arba vainiku sudedami liežuvio griežinėliai, kurie papuošiami konservuotais žirneliais, kiaušinių griežinėliais
  • Vėl užpilama sultiniu ir pastatoma šaltai, kad sustingtų

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*