Liežuvio drebučiai

Užkandžiai 0 comments

Liežuvio drebučiai

0.0 from 0 votes
Course: UžkandžiaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

3

hours 

20

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Kiaušiniai10 vnt 10

  • Želatina2,5 šaukšto 2,5

  • Pipirai pagal skonį

  • Svogūnų laiškai truputį

  • Krienai2 šaukštai 2

  • Sultinys1 l 1

  • Kiaulių liežuviai4 vnt 4

Gaminimo eiga

  • Liežuvius išverdame su prieskoniais
  • Išvirtus liežuvius supjaustome nedideliais kubeliais
  • Virtų kiaušinių trynius ir baltymus susmulkiname atskirai
  • 1 stiklinėje sultinio išbrinkiname ir ištirpiname želatiną ir sumaišome su likusiu sultiniu
  • Į formą, kurioje gaminsime drebučius, įpilame keletą šaukštų sultinio su želatina
  • Kai jis pradeda stingti, kuokšteliais įdedame pipirnių
  • Ant supjaustyto liežuvio užpilame dalį sultinio ir supilame į formą
  • Paliekame sustingti
  • Kiaušinių trynius sumaišome su dalimi sultinio ir užpilame ant sustingusio liežuvio sluoksnio
  • Kiaušinių trynius sumaišome su likusiu sultiniu, pridedame svogūnų laiškų, krienų ir pilame ant sustingusių trynių sluoksnio
  • 2-3 val
  • drebučius laikome šaltai
  • Patiekiame su krienų ar majonezo padažais

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*