Liežuvio drebučiai
Cooking time
3
hours20
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Kiaušiniai – 10 vnt 10
Želatina – 2,5 šaukšto 2,5
Pipirai pagal skonį –
Svogūnų laiškai truputį –
Krienai – 2 šaukštai 2
Sultinys – 1 l 1
Kiaulių liežuviai – 4 vnt 4
Gaminimo eiga
- Liežuvius išverdame su prieskoniais
- Išvirtus liežuvius supjaustome nedideliais kubeliais
- Virtų kiaušinių trynius ir baltymus susmulkiname atskirai
- 1 stiklinėje sultinio išbrinkiname ir ištirpiname želatiną ir sumaišome su likusiu sultiniu
- Į formą, kurioje gaminsime drebučius, įpilame keletą šaukštų sultinio su želatina
- Kai jis pradeda stingti, kuokšteliais įdedame pipirnių
- Ant supjaustyto liežuvio užpilame dalį sultinio ir supilame į formą
- Paliekame sustingti
- Kiaušinių trynius sumaišome su dalimi sultinio ir užpilame ant sustingusio liežuvio sluoksnio
- Kiaušinių trynius sumaišome su likusiu sultiniu, pridedame svogūnų laiškų, krienų ir pilame ant sustingusių trynių sluoksnio
- 2-3 val
- drebučius laikome šaltai
- Patiekiame su krienų ar majonezo padažais