Lietuviškas plovas
Cooking time
40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Morkos – 2-3 vnt 2-3
Malti juodieji pipirai pagal skonį –
Bulvės – 5-6 vnt 5-6
Perlinės kruopos – 3 stiklinės 3
Kiaulienos šonkauliai – 1 kg 1
Gaminimo eiga
- Kruopas nuplaukite šiltu vandeniu ir palikite mirkti per naktį
- Šonkaulius supjaustykite gabaliukais maždaug po tris šonkaulius, įtrinkite druska, juodaisiais pipirais ir palikite per naktį
- Morkas ir bulves stambiai sutarkuokite
- Sumaišykite su išbrinkusiomis kruopomis ir pasūdykite
- Šonkaulius apkepkite karštame aliejuje
- Indą, kuriame troškinsite, ištepkite aliejumi ir sluoksniais sudėkite kruopas bei šonkaulius
- Įpilkite vandens, kad apsemtų ir būtų pora centimetrų virš kruopų
- Troškinkite ant viryklės ar orkaitėje apie valandą, vis patikrinkite, ar netrūksta vandens