Lietuviškas plovas

Mėsos patiekalai 0 comments

Lietuviškas plovas

5.0 from 1 vote
Course: Mėsos patiekalaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

40

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Morkos2-3 vnt 2-3

  • Malti juodieji pipirai pagal skonį

  • Bulvės5-6 vnt 5-6

  • Perlinės kruopos3 stiklinės 3

  • Kiaulienos šonkauliai1 kg 1

Gaminimo eiga

  • Kruopas nuplaukite šiltu vandeniu ir palikite mirkti per naktį
  • Šonkaulius supjaustykite gabaliukais maždaug po tris šonkaulius, įtrinkite druska, juodaisiais pipirais ir palikite per naktį
  • Morkas ir bulves stambiai sutarkuokite
  • Sumaišykite su išbrinkusiomis kruopomis ir pasūdykite
  • Šonkaulius apkepkite karštame aliejuje
  • Indą, kuriame troškinsite, ištepkite aliejumi ir sluoksniais sudėkite kruopas bei šonkaulius
  • Įpilkite vandens, kad apsemtų ir būtų pora centimetrų virš kruopų
  • Troškinkite ant viryklės ar orkaitėje apie valandą, vis patikrinkite, ar netrūksta vandens

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*