Lietuviška gira

Gira 0 comments

Lietuviška gira

5.0 from 1 vote
Course: GiraDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

39

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus100 g 100

  • Vanduo1300 g 1300

  • Razinos5 g 5

  • Juoda duona200 g 200

  • Mielės5 g 5

  • Apyniai2 g 2

Gaminimo eiga

  • Duoną suraikykite, sudžiovinkite, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 10 – 12 val
  • Po to duoną perkoškite, į skystį sudėkite cukrų, razinas, mieles, ištrintas su cukrumi, išvirtus ir atvėsintus apynius
  • Rauginkite 20 – 24 val
  • Paskui nugraibykite atsiradusias putas, girą supilstykite į butelius arba sandariai uždaromus indus ir pastatykite šaltoje patalpoje
  • Po 1 – 2 parų girą galėsite gerti

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*