Lietuviška gira

Gira 0 comments

Lietuviška gira yra laikoma vienu iš lietuvių nacionalinių gėrimų. Ši gira yra gana stipri, dėl to gali ilgiau stovėti. Puikiai tinka tiek atsigaivinti, tiek patiekti ant šventiško stalo.

Lietuviška gira

5.0 from 1 vote
Course: GiraDifficulty: Lengvas
Cooking time

13

hours 

20

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus1/2 kg 1/2

  • Vanduo5 l 5

  • Medus250 g 250

  • Mielės70 g 70

  • Apyniai50 g 50

  • duona (pluta) truputis

Gaminimo eiga

  • Vanduo virinamas su apyniais 20 min
  • Atvėsęs skystimas nukošiamas, į jį dedama cukrus, medus, iškildytos mielės, duonos pluta ir pastatoma šiltai, kad gerai išrūgtų
  • Laikoma šiltai apie 12 – 16 val
  • Po to gira supilstoma į butelius ir laikoma šaltai
  • Po 2 – 3 dienų gira galima gerti

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*