Lietuviška gira yra laikoma vienu iš lietuvių nacionalinių gėrimų. Ši gira yra gana stipri, dėl to gali ilgiau stovėti. Puikiai tinka tiek atsigaivinti, tiek patiekti ant šventiško stalo.
Lietuviška gira
Cooking time
13
hours20
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Cukrus – 1/2 kg 1/2
Vanduo – 5 l 5
Medus – 250 g 250
Mielės – 70 g 70
Apyniai – 50 g 50
duona (pluta) truputis –
Gaminimo eiga
- Vanduo virinamas su apyniais 20 min
- Atvėsęs skystimas nukošiamas, į jį dedama cukrus, medus, iškildytos mielės, duonos pluta ir pastatoma šiltai, kad gerai išrūgtų
- Laikoma šiltai apie 12 – 16 val
- Po to gira supilstoma į butelius ir laikoma šaltai
- Po 2 – 3 dienų gira galima gerti