Lietinių apkepas

Apkepai, Karšti patiekalai, Įvairūs patiekalai 0 comments

Lietinių apkepas

0.0 from 0 votes
Course: Apkepai, Įvairūs patiekalai, Karšti patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Aliejus truputis

  • Druska pagal skonį

  • Svogūnas1 vnt 1

  • Kiaušiniai4 vnt 4

  • Miltai150 g 150

  • Pipirai pagal skonį

  • Pienas0,5 l 0,5

  • Petražolės pagal skonį

  • Fermentinis sūris150 g 150

  • Mėsa150 g 150

  • Pomidorų pasta4 šaukštai 4

  • Lašinukai40 g 40

  • Citrinos sultys truputis

Gaminimo eiga

  • Iš miltų, druskos, 0,25 l
  • pieno ir 2 kiaušinių išplakama lietinių tešla
  • Įkaitinta keptuvė ištepama aliejumi ir joje iškepami ploni lietiniai
  • Apkepo forma ištepama aliejumi, dugnas išklojamas plonais lietiniais, jie aptepami įdaru ir apšlakstomi pomidorų pasta
  • Įdarui virta rūkyta arba troškinta mėsa supjaustoma kubeliais, sudedamas smulkiai supjaustytas svogūnas, suberiamas tarkuotas sūris, prieskoniai ir smulkintos petražolės arba svogūnų laiškai
  • Apkepo formoje sluoksniuojami lietiniai ir įdaras
  • Viršutinis sluoksnis – lietinių
  • Truputį pakaitinama orkaitėje
  • Paskui užpilama su pienu (0,25 l
  • ) išplaktais kiaušiniais (2 vnt
  • ), apšlakstoma riebalais, apibarstoma tarkuotu sūriu ir kepama orkaitėje, kol susidaro plutelė
  • Prieš tiekiant apibarstoma smulkiai pjaustytomis petražolėmis

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*