Lietiniai su grybų įdaru

Grybų patiekalai, Miltiniai patiekalai, Karšti patiekalai, Blynų receptai 0 comments

Lietiniai su grybų įdaru

0.0 from 0 votes
Course: Blynų receptai, Grybų patiekalai, Karšti patiekalai, Miltiniai patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Vanduo1 stiklinė 1

  • Kiaušiniai2 vnt 2

  • Miltai1,5 stiklinės 1,5

  • Pipirai pagal skonį

  • Pienas1 stiklinė 1

  • Petražolės truputis

  • Svogūnai2 vnt 2

  • Grybai500 g 500

  • Džiūvėsiai1 šaukštas 1

  • Riebalai2 šaukštai 2

  • Lašinukai30 g 30

Gaminimo eiga

  • Į miltus įmušami kiaušinių tryniai ir viską maišant supilamas pienas, atskiestas vandeniu
  • Tešla pasūdoma, gerai išplakama ir galiausiai sukrečiami išplakti baltymai
  • Keptuvė įkaitinama ir patepama lašinukais
  • Į keptuvę pilama tešla, kuri paskirstoma po visą keptuvę
  • Kepama ant vidutinės ugnies, kol lietiniai švelniai pagelsta iš abiejų pusių
  • Iškepę lietiniai aptepamai plonu įdaro sluoksniu ir susukami, užlenkiant abu kraštus arba tiesiog suvyniojami voleliu
  • Prieš patiekiant dar gali būti pakepinti arba pamirkyti kiaušinio plakinyje, apvolioti džiūvėsiuose ir apkepinami
  • Įdaras: švieži grybai susmulkinami ir ištroškinami su kapotais svogūnais
  • Į šią masę suberiami džiūvėsiai, sudedamos smulkintos petražolės ir pagal skonį pagardinama druska bei pipirais

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*