Lietiniai blynai su aguonų įdaru
Cooking time
0
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska Pagal skonį –
Cukrus – 3/4 stiklinės 3/4
Kiaušiniai – 4 vnt 4
Miltai – 200 g 200
Pienas – 300 300
Sviestas – 100 g 100
Aguonos Stiklinė –
Gaminimo eiga
- 3-jų kiaušinių trynius išplakite su trupučiu pieno
- Įdėkite druskos, žiupsnelį cukraus, sudėkite miltus, gerai išmaišykite ir supilkite likusį pieną
- Viską gerai išplakite ir galiausiai sudėkite išplaktus baltymus
- Tešla turi būti grietinėlės tirštumo
- Keptuvę įkaitinkite, patepkite lašiniais arba įpilkite truputį aliejaus ir įpilkite 1 – 2 šaukštus tešlos
- Pasukinėkite keptuvę, kad tešla vienodai išsiskirstytu ir, apkepinus tik vieną pusę, lietinį išverskite iš keptuvės
- Aguonų įdarui: aguonas nuplikykite karštu vandeniu, nusausinkite, užpilkite pusę stiklinės cukraus ir gerai sutrinkite
- Įdėkite baltymą ir gerai ištrinkite
- Paruošus įdarą, užtepkite jį ant iškeptosios lietinio pusės ir suvyniokite
- Paskui pakepinkite jį ant sviesto ir duokite valgyti su uogomis
labai skanu buvo