Lęšių ir fermentinio sūrio apkepas
Cooking time
1
hour30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Aliejus – 1 šaukštas 1
Vanduo – 450 ml 450
Kiaušiniai – 1 vnt 1
Morkos – 1 vnt 1
Petražolės – 2 šaukštai 2
Svogūnai – 1 vnt 1
Fermentinis sūris – 125 g 125
Česnakai – 1 skiltelė 1
Petražolių šakelės (papuošimui) –
Salierų stiebai – 1 vnt 1
Baltos duonos džiūvėsėliai – 2 šaukštai 2
Raudonieji lęšiai – 175 g 175
Sezamai – 2 šaukštai 2
Gaminimo eiga
- Keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame supjaustytą svogūną ir kepiname, kol suminkštėja
- Sudedame smulkiai sukapotą morką, saliero stiebą, nuplautus lęšius, sukapotą česnaką, įberiame pipirų, pasūdome, supilame vandenį, užviriname, po to sumažiname ugnį ir apie 20 min
- troškiname, kol susigeria vanduo
- Dedame tris ketvirčius sūrio, susmulkintas petražoles, išplaktą kiaušinį ir išmaišome
- Masę sukrečiame į 1 litro talpos karščiui atsparų indą, sulyginame paviršių, užbarstome sezamų, likusiu tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepame 180 °C temperatūros orkaitėje 45 min
- , kol apskrunda viršus
- Puošiame petražolių šakelėmis, tiekiame karštą su pomidorų padažu, virtomis bulvėmis ir žaliomis daržovėmis
labai neblogas ir paprastas receptas, be to pasiduoda interpretacijai..
vietoj dalies fermentinio surio naudojau feta, o ant virsaus dejau plonai pjaustyta mozarella. neturejau saliero, tai apsiejau ir be jo, o svoguna pakeiciau poru, mat norejosi kiek svelnesnio skonio. pomidoru padaza pakaitinau ir imaisiau siek tiek grietines, bei citrinos sulciu. puikiai atitiko salstelejusi apkepo skoni.
Tikrai puikus receptas, pabandziau ir dabar gaminu nuolat 🙂 labai gerai ypac tada, kai nusibosta viskas kas su mesa..
tik nesuprantu kodel suris is karto dedamas? idejau paklausius ir bijau dabar, kad sudegs viskas