Lenkiška ruginė duona

Duonos patiekalai 0 comments

Lenkiška ruginė duona

0.0 from 0 votes
Course: Duonos patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

4

hours 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska2 šaukšteliai 2

  • Vanduo150 ml 150

  • Pienas150 ml 150

  • Medus1 šaukštelis 1

  • Kvietiniai miltai225 g 225

  • Mielės20 g 20

  • Kmynai2 šaukšteliai 2

  • Ruginiai miltai225 g 225

  • Malimo miltai (rupūs)

Gaminimo eiga

  • Sumaišyti miltus, kmynus ir druską ir viduryje padaryti duobutę
  • Dubenėlyje sumaišyti mieles su pienu ir medumi
  • Supilti į miltus
  • Supilti vandenį ir palaipsniui nuo kraštų įmaišyti miltus, kol susiformuos tešla
  • Ant miltais pabarstyto paviršiaus tešlą minkyti 8 – 10 min
  • , kol ji taps lygi ir elastinga
  • Dėti tešlą į aliejumi pateptą dubenį, uždengti aliejumi patepta maistine plėvele ir šiltai kildinti apie 3 val
  • , kol padvigubės
  • Pakilusią tešlą lengvai paminkyti, suformuoti kepalą ir įdėti į kepimo popieriumi išklotą skardą
  • Pabarstyti rupaus malimo miltais, uždengti ir kildinti, kol padvigubės – 1 – 1,5 val
  • Orkaitę įkaitinti iki 200ºC
  • Aštriu peiliu padaryti kepale dvi įpjovas
  • Kepti 30 – 35 min
  • Ataušinti ant grotelių

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*