Ledų tortas

Tortai 0 comments

Ledų tortas

0.0 from 0 votes
Course: TortaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

2

hours 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus0,5 stiklinės 0,5

  • Kiaušiniai2 vnt 2

  • Miltai0,5 stiklinės 0,5

  • Grietinėlė1 l 1

  • Juodasis šokoladas120 g 120

  • Miltinis cukrus200 g 200

  • Vyšnios125 g 125

  • Vyšnių likeris8 šaukštai 8

  • Lazdyno riešutai12 vnt 12

Gaminimo eiga

  • Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų, sumaišome su cukrumi ir gerai išsukame
  • Paskui įmaišome miltus
  • Baltymus plakame, kol susidaro standžios putos, ir pamažu įmaišome į tešlą
  • Paruoštą tešlą tuoj pat supilame į kepimo formą ir kepame 190°C karštumo orkaitėje 15 min
  • Trečdalį šokolado sutarkuojame ir atidedame
  • Kitą susmulkiname ir ištirpiname garų vonelėje
  • Atvėsiname
  • 150g cukraus suberiame ant uogų, gerai sumaišome plaktuvu ir padedame pastovėti šaltai
  • Išplakame 250ml grietinėlės ir išmaišome su atvėsintu šokoladu
  • Šią masę užtepame ant ataušinto biskvito, įdėto į torto formą
  • Trumpam padedame į šaldiklį
  • Išplakame dar 250ml grietinėlės ir sumaišome su uogų mase
  • Šią masę užtepame ant torto ir vėl trumpam padedame į šaldiklį
  • Išplakame dar 250ml grietinėlės, išmaišome su vyšnių likeriu ir uždedame ant uogų masės
  • Vėl trumpam padedame į šaldiklį
  • Išplakame likusią grietinėlę su likusiu miltiniu cukrumi
  • Sudedame į konditerinį maišelį arba švirkštą
  • Tortą papuošiame grietinėle, tarkuotu šokoladu ir lazdynų riešutais
  • Padedame į šaldiklį
  • Valandą prieš tiekdami išimame tortą is šaldiklio ir padedame į šaldymo kamerą

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*