Ledų tortas
Cooking time
2
hours
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Cukrus – 0,5 stiklinės 0,5
Kiaušiniai – 2 vnt 2
Miltai – 0,5 stiklinės 0,5
Grietinėlė – 1 l 1
Juodasis šokoladas – 120 g 120
Miltinis cukrus – 200 g 200
Vyšnios – 125 g 125
Vyšnių likeris – 8 šaukštai 8
Lazdyno riešutai – 12 vnt 12
Gaminimo eiga
- Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų, sumaišome su cukrumi ir gerai išsukame
- Paskui įmaišome miltus
- Baltymus plakame, kol susidaro standžios putos, ir pamažu įmaišome į tešlą
- Paruoštą tešlą tuoj pat supilame į kepimo formą ir kepame 190°C karštumo orkaitėje 15 min
- Trečdalį šokolado sutarkuojame ir atidedame
- Kitą susmulkiname ir ištirpiname garų vonelėje
- Atvėsiname
- 150g cukraus suberiame ant uogų, gerai sumaišome plaktuvu ir padedame pastovėti šaltai
- Išplakame 250ml grietinėlės ir išmaišome su atvėsintu šokoladu
- Šią masę užtepame ant ataušinto biskvito, įdėto į torto formą
- Trumpam padedame į šaldiklį
- Išplakame dar 250ml grietinėlės ir sumaišome su uogų mase
- Šią masę užtepame ant torto ir vėl trumpam padedame į šaldiklį
- Išplakame dar 250ml grietinėlės, išmaišome su vyšnių likeriu ir uždedame ant uogų masės
- Vėl trumpam padedame į šaldiklį
- Išplakame likusią grietinėlę su likusiu miltiniu cukrumi
- Sudedame į konditerinį maišelį arba švirkštą
- Tortą papuošiame grietinėle, tarkuotu šokoladu ir lazdynų riešutais
- Padedame į šaldiklį
- Valandą prieš tiekdami išimame tortą is šaldiklio ir padedame į šaldymo kamerą