Lazanija

Makaronų patiekalai, Karšti patiekalai 0 comments

Lazanija gan sudėtingas makaronų patiekalas. Ingredientų papildyti galim pagal skonį, tačiau svarbiausia masės kietumas/vientisumas, kad neišbėgtų per kraštus ir kad nebūtų per kieta.

Lazanija

0.7 from 3 votes
Course: Karšti patiekalai, Makaronų patiekalaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

1

minute
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Aliejus2 šaukštai 2

  • Svogūnas1 vnt 1

  • Lauro lapas3 vnt 3

  • Vanduo truputį

  • Miltai50 g 50

  • Druksa pagal skonį

  • Pienas0,5 litro 0,5

  • Morkos2 vnt 2

  • Fermentinis sūris100 g 100

  • Malti juodieji pipirai pagla skonį

  • Sviestas50 g 50

  • Lazanijos lakštai1 pakelis 1

  • Malta jautiena300 g 300

  • Raudonėlis pagal skonį

  • konservuoti pomidorai savose sultyse1 kg 1

  • malta veršiena200 g 200

Gaminimo eiga

  • Visų pirma paruoškime mėsos faršą
  • Įkaitintoje keptuvėje sudedame mėsos faršą ir gerai iškepkime vartydami mentele
  • Iškeptą faršą sudėkime į troškintuvą
  • Taip pat, į tą patį troškintuvą sudėkime apkeptas supjaustytas visas daržoves įvardintas ingredientų sąraše
  • Kepant dažoves pabaigoje sudėkime prieskonius
  • Kai faršą bei daržoves su prieskoniais jau turime troškintuve, sudėkime pomidorus (galima įpilti su šiek tiek pomidorų sulčių) ir troškinkime 40-50 minučių
  • Pienas, miltai ir sūris reikalingas padažui
  • Kol troškinasi, pradėkime padažo gamybą
  • Puodelyje ištirpinkime sviestą, suberkime miltus, pakepkime iki minutės laiko ir maišydami supilkime pieną
  • Maišykite tol, kol gausis tirštas padažas, lėtai ir ilgai
  • Galiausiai supilkite sūrį
  • Kai faršas su priedais išsitroškino ir kai jau turime paruoštą padažą, galime formuoti lazaniją
  • Geriausiai tinka aukštesnis indas su kraštais
  • Jame dedame lazanijos lakštą, po to faršą su priedais ir padažą, po to vėl lakštą, mėsa ir padažą
  • Ant viršaus lakšto dėti nebereikia
  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite apie 40 minučių

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*