Lašišos filė tešloje, su kiaušinio baltymu ir grietinėle, Viskas sudėta ant kopūstų lapų, suvyniota ir kepta vidutinio karštumo orkaitėje.
Lašiša tešloje
Gaminimo laikas
40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Bemielė sluoksniuota tešla – 1/2 pakelio 1/2
Citrinų sultys – 3 šaukštai 3
Druska: pagal skonį –
Garbanotieji kopūstai – 1 gūžė 1
Grietinėlė – 400 g 400
Juodieji pipirai: pagal skonį –
Kiaušinio baltymas – 2 vnt 2
Kiaušinio trynys – 1 vnt 1
Krapai: saujelė (kapotų) –
Lašišų filė – 500 g 500
Marinuotos morkos – 200 g 200
Gaminimo eiga
- Nuo lašišos nupjaukite riebiąją dalį (kur prie odos), susmulkinkite, sumaišykite su plaktais kiaušinių baltymais ir 400g grietinėlės.
- Padėkite į šaldiklį, kad atvėstų.
- Likusią lašišų filė perpjaukite įstrižai pusiau, apšlakstykite citrinų sultimis, pagardinkite pipirais ir valandą palaikykite šaltai.
- Šiek tiek atvėsusią lašišos ir baltymų masę išplakite elektriniu plakikliu.
- Kopūstą nuplaukite, įpjaukite ir jo lapus nulupkite.
- Tešlą iškočiokite taisyklingu stačiakampiu ir apdėkite kopūsto lapais.
- Ant jų tepkite trečdalį įdaro, uždenkite vienu gabalu lašišų filė, vėl tepkite įdaro ir uždėkite kitu lašišų filė gabalu.
- Viską suvyniokite į tešlą ir aptepkite kiaušinio tryniu. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie pusvalandį. Tiekdama supjaustykite griežinėliais.