Lašiša tešloje

Karšti patiekalai, Žuvies patiekalai 0 comments

Lašišos filė tešloje, su kiaušinio baltymu ir grietinėle, Viskas sudėta ant kopūstų lapų, suvyniota ir kepta vidutinio karštumo orkaitėje.

Lašiša tešloje

0.0 from 0 votes
Course: Karšti patiekalai, Žuvies patiekalai
Gaminimo laikas

40

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Bemielė sluoksniuota tešla1/2 pakelio 1/2

  • Citrinų sultys3 šaukštai 3

  • Druska: pagal skonį

  • Garbanotieji kopūstai1 gūžė 1

  • Grietinėlė400 g 400

  • Juodieji pipirai: pagal skonį

  • Kiaušinio baltymas2 vnt 2

  • Kiaušinio trynys1 vnt 1

  • Krapai: saujelė (kapotų)

  • Lašišų filė500 g 500

  • Marinuotos morkos200 g 200

Gaminimo eiga

  • Nuo lašišos nupjaukite riebiąją dalį (kur prie odos), susmulkinkite, sumaišykite su plaktais kiaušinių baltymais ir 400g grietinėlės.
  • Padėkite į šaldiklį, kad atvėstų.
  • Likusią lašišų filė perpjaukite įstrižai pusiau, apšlakstykite citrinų sultimis, pagardinkite pipirais ir valandą palaikykite šaltai.
  • Šiek tiek atvėsusią lašišos ir baltymų masę išplakite elektriniu plakikliu.
  • Kopūstą nuplaukite, įpjaukite ir jo lapus nulupkite.
  • Tešlą iškočiokite taisyklingu stačiakampiu ir apdėkite kopūsto lapais.
  • Ant jų tepkite trečdalį įdaro, uždenkite vienu gabalu lašišų filė, vėl tepkite įdaro ir uždėkite kitu lašišų filė gabalu.
  • Viską suvyniokite į tešlą ir aptepkite kiaušinio tryniu. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie pusvalandį. Tiekdama supjaustykite griežinėliais.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*