Lašiša su Mojo padažu
Cooking time
40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Pipirai pagal skonį –
Alyvuogių aliejus – 3 šaukštai 3
Česnakai – 2 skiltelės 2
Maltas kuminas – 1 šaukštelis 1
Laimo sultys – 2 šaukštai 2
Lašiša – 4 x 4
Paprikos milteliai – 2 šaukšteliai 2
Balto vyno actas – 2 šaukštai 2
Gaminimo eiga
- Česnakus, papriką, kuminą suberti į blenderį ir gerai sumaišyti
- Neišjungiant blenderio po lašelį supilti 1 v
- š
- aliejaus
- Tada lėtai įmaišyti likusį aliejų
- Supilti actą ar sultis ir dar kartą gerai išmaišyti
- Pagardinti druska
- Nuo lašišos nuimti odą ir supjaustyti 2 – 2,5 cm dydžio gabaliukais
- Pagardinti druska ir pipirais
- Keptuvėje įkaitinti aliejų ir iš visų pusių apkepti žuvies gabalėlius
- Sudėti į lėkštes ir patiekti užpylus padažo
- Beje, lašišą galima iškepti ir grilije aptepus aliejumi ir pagardinus druska bei pipirais