Lašiša kepta ant grilio su Mojo padažu, pagamintu iš česnako, paprikos, kumo ir aliejaus. Skanus ir lengvas patiekalas, paruošiamas per 40 min.
Lašiša su Mojo padažu
Gaminimo laikas
40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus – 3 šaukštai 3
Balto vyno actas – 2 šaukštai 2
Česnakai – 2 skiltelės 2
Druska: pagal skonį –
Laimo sultys – 2 šaukštai 2
Lašiša – 4 x 4
Maltas kuminas – 1 šaukštelis 1
Paprikos milteliai – 2 šaukšteliai 2
Pipirai: pagal skonį –
Gaminimo eiga
- Česnakus, papriką, kuminą suberti į blenderį ir gerai sumaišyti.
- Neišjungiant blenderio po lašelį supilti 1 v. š. aliejaus.
- Tada lėtai įmaišyti likusį aliejų.
- Supilti actą ar sultis ir dar kartą gerai išmaišyti.
- Pagardinti druska.
- Nuo lašišos nuimti odą ir supjaustyti 2 – 2,5 cm dydžio gabaliukais.
- Pagardinti druska ir pipirais.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų ir iš visų pusių apkepti žuvies gabalėlius.
- Sudėti į lėkštes ir patiekti užpylus padažo.
- Beje, lašišą galima iškepti ir grilyje aptepus aliejumi ir pagardinus druska bei pipirais.