Lašiša su avokadu
Cooking time
50
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Jogurtas – 150 ml 150
Sviestas – 30 g 30
Juodieji pipirai pagal skonį –
Avokadas – 2 vnt 2
Laimo sultys – 1 laimo 1
Lašišos pjausniai – 4 x 4
Peletrūno šakelės – 4 vnt 4
Laimo žievelė – 1 laimo 1
Gaminimo eiga
- Keturis didelius folijos gabalus patepti tirpintu sviestu
- Ant kiekvieno lapo dėti po lašišos pjausnį ir pagardinti druska bei pipirais
- Ant viršaus uždėti po peletrūno šakelę ir laimo riekę, susukti į foliją
- Sudėti į kepimo skardą ir kepti iki 150º C įkaitintoje orkaitėje 25 min
- Tuo metu vienos avokados minkštimą kartu su jogurtu, laimo žievele ir sultimis sudėti į blenderį, pagardinti druska bei pipirais ir sutrinti iki vientisos masės
- Sudėti masę į dubenėlį
- Kitą avokadą supjaustyti kubeliais ir įmaišyti į padažą
- Lašišą išimti iš folijos, dėti į pašildytas lėkštes ir patiekti su padažu