Lengvas ir skanus lašišos patiekalas su avokadu. Folijoje kepta lašiša su peletrūnu ir laimu, o avokado minkštimas sudėtas į padažą su jogurtu ir laimo sultimis. Patiekiama su kubeliais pjaustyto avokado.
Lašiša su avokadu
Gaminimo laikas
50
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Avokadas – 2 vnt 2
Druska: pagal skonį –
Jogurtas – 150 ml 150
Juodieji pipirai: pagal skonį –
Laimo sultys – 1 laimo 1
Laimo žievelė – 1 laimo 1
Lašišos pjausniai – 4 x 4
Peletrūno šakelės – 4 vnt 4
Sviestas – 30 g 30
Gaminimo eiga
- Keturis didelius folijos gabalus patepti tirpintu sviestu.
- Ant kiekvieno lapo dėti po lašišos pjausnį ir pagardinti druska bei pipirais.
- Ant viršaus uždėti po peletrūno šakelę ir laimo riekę, susukti į foliją.
- Sudėti į kepimo skardą ir kepti iki 150º C įkaitintoje orkaitėje 25 min.
- Tuo metu vienos avokados minkštimą kartu su jogurtu, laimo žievele ir sultimis sudėti į blenderį, pagardinti druska bei pipirais ir sutrinti iki vientisos masės. Sudėti masę į dubenėlį.
- Kitą avokadą supjaustyti kubeliais ir įmaišyti į padažą. Lašišą išimti iš folijos, dėti į pašildytas lėkštes ir patiekti su padažu.