Lakštiniai su vištiena

Paukštienos patiekalai 0 comments

Lakštiniai su vištiena

0.0 from 0 votes
Course: Paukštienos patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

3

hours 

20

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Miltai90 g 90

  • Grietinėlė280 g 280

  • Pipirai pagal skonį

  • Svogūnai2 vnt 2

  • Salierai2 vnt 2

  • Sviestas150 g 150

  • Svogūnų laiškai450 g 450

  • Česnakai1-2 skiltelės 1-2

  • Baltas vynas300 ml 300

  • Sūris175 g 175

  • Laurų lapeliai pagal skonį

  • Vištiena1,5 kg 1,5

  • žemės riešutai3 šaukštai 3

  • čederio sūris50 g 50

  • permazano sūris4 šaukštai 4

  • lakštiniai200 g 200

Gaminimo eiga

  • Vištieną užpilkite vandeniu, puse porcijos vyno, įdėkite pipirų, lauro lapelių, svogūną, salierą, druskos ir troškinkite apie valandą
  • Nuimkite nuo ugnies, šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite vištieną mažais gabaliukais
  • Nupilkite 1 litrą vištienos sultinio
  • Lakštinius suleiskite į karštą vandenį, palaikykite keletą minučių, nuvarvinkite ir suleiskite į šaltą vandenį
  • Tuomet juos išimkite ir nusausinkite
  • Supjaustykite svogūną ir porą, viską pakepinkite
  • 50 g sviesto su susmulkintu česnaku
  • Nuimkite nuo ugnies
  • Likusiame svieste pakepinkite miltus su svogūnais, kol jie įgaus auksinį atspalvį
  • Tuomet į keptuvę supilkite likusį vyną ir sultinį
  • Užvirinkite ir dar 4–5 min
  • virkite nuolat maišydami
  • Nuimkite nuo ugnies, sudėkite čederio sūrį, 125 g tarkuoto sūrio, grietinėlę, pagardinkite druska ir pipirais
  • Į kepimo formą įpilkite šiek tiek padažo
  • Po to sluoksniais dėkite lakštinius, vištieną, svogūnus, parmezano sūrį ir padažą
  • Viršutinį sluoksnį turėtų dengti lakštinis ir padažas
  • Viršų pabarstykite likusiu sūriu ir smulkintais riešutais
  • Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*