Lakštiniai su vištiena
Cooking time
3
hours20
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Miltai – 90 g 90
Grietinėlė – 280 g 280
Pipirai pagal skonį –
Svogūnai – 2 vnt 2
Salierai – 2 vnt 2
Sviestas – 150 g 150
Svogūnų laiškai – 450 g 450
Česnakai – 1-2 skiltelės 1-2
Baltas vynas – 300 ml 300
Sūris – 175 g 175
Laurų lapeliai pagal skonį –
Vištiena – 1,5 kg 1,5
žemės riešutai – 3 šaukštai 3
čederio sūris – 50 g 50
permazano sūris – 4 šaukštai 4
lakštiniai – 200 g 200
Gaminimo eiga
- Vištieną užpilkite vandeniu, puse porcijos vyno, įdėkite pipirų, lauro lapelių, svogūną, salierą, druskos ir troškinkite apie valandą
- Nuimkite nuo ugnies, šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite vištieną mažais gabaliukais
- Nupilkite 1 litrą vištienos sultinio
- Lakštinius suleiskite į karštą vandenį, palaikykite keletą minučių, nuvarvinkite ir suleiskite į šaltą vandenį
- Tuomet juos išimkite ir nusausinkite
- Supjaustykite svogūną ir porą, viską pakepinkite
- 50 g sviesto su susmulkintu česnaku
- Nuimkite nuo ugnies
- Likusiame svieste pakepinkite miltus su svogūnais, kol jie įgaus auksinį atspalvį
- Tuomet į keptuvę supilkite likusį vyną ir sultinį
- Užvirinkite ir dar 4–5 min
- virkite nuolat maišydami
- Nuimkite nuo ugnies, sudėkite čederio sūrį, 125 g tarkuoto sūrio, grietinėlę, pagardinkite druska ir pipirais
- Į kepimo formą įpilkite šiek tiek padažo
- Po to sluoksniais dėkite lakštinius, vištieną, svogūnus, parmezano sūrį ir padažą
- Viršutinį sluoksnį turėtų dengti lakštinis ir padažas
- Viršų pabarstykite likusiu sūriu ir smulkintais riešutais
- Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min