Kuskusas

Kruopų patiekalai 1 comment

Marokietiškas kuskusas (manų kruopų patiekalas).

Kuskusas

0.0 from 1 vote
Course: Kruopų patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

20

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska1 šaukštelis 1

  • Vanduo1,5-2 stiklinės 1,5-2

  • Miltai1 šaukštelis 1

  • Sviestas40 g 40

  • Manų kruopos500 g 500

Gaminimo eiga

  • Manų kruopos supilamos ant lentos, apšlakstomos pasūdytu vandeniu
  • Paskui, pilant po truputį miltus, delnais trinamos, kol susidaro sorų kruopų dydžio gumuliukai
  • Jie suberiami į sietą, šis pritvirtinamas ant puodo su verdančiu vandeniu ar sultiniu (kruopos neturi liesti vandens), gerai uždengiamas dangčiu ir aprišamas kelis kartus sulenkta servetėle, kad nepraeitų šaltas oras
  • Maždaug po 1 val
  • valgis gatavas – gumuliukai pasidaro beveik permatomi
  • Jie labai atsargiai sumaišomi su sviestu ir patiekiami prie daržovių arba apipilami aštriu padažu

One Comment

  1. cia ne marokietiskas kukusas,jis visai netaip darosi,ir kruopos kukus yra ne manu,o specialios is maroko

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*