Kumpio kukulaičiai su žaliuoju padažu
Cooking time
1
hour10
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska žiupsnelis –
Cukrus – 3 šaukšteliai 3
Kiaušiniai – 6 šaukštai 6
Pienas – 8 šaukštai 8
Majonezas – 400 g 400
Malti juodieji pipirai pagal skonį –
Garstyčios – 1 šaukštas 1
Sviestas – 200 g 200
Svogūnų laiškai – 1 šaukštas 1
Agurkai – 2-3 vnt 2-3
Peletrūnai – 15 g 15
Žalumynai – 2 šaukštai 2
Špinatai – 50 g 50
Kumpis – 400 g 400
Skrudinti džiūvėsėliai – 500 g 500
Gaminimo eiga
- Ištirpinkite sviestą, į jį po vieną muškite trynius
- Kumpį supjaustykite kubeliais ir įmaišykite į sviesto ir trynių masę
- Ten pat berkite džiūvėsėlius, žalumynus ir gardinkite juodaisiais pipirais
- Paskui pilkite iki standžios putelės išplaktus baltymus, kruopščiai išsukite ir lipdykite mažus pailgus kukulaičius
- Vieną kukulaitį įmeskite į verdantį sultinį, jei jis nepraras formos ir neiširs, dėkite visus likusius
- Jei iširs, tuomet į masę berkite daugiau džiūvėsėlių, rūpestingai permaišykite ir vėl formuokite kukulaičius
- Virkite ant nekaitrios ugnies, kai jie iškils į paviršių, virkite dar 2-3 minutes, atsargiai išgriebkite, nuvarvinkite, guldykite i gilų indą ir ataušinkite
- Gaminkite padažą
- Į majonezą įmaišykite cukrų ir garstyčias
- Špinatus, peletrūnus ir svogūnų laiškus sukapokite, sutrinkite, įpilkite 2 šaukštus šalto virinto vandens, išmaišykite ir per sietelį išspauskite sultis
- Sultis pilkite į majonezą ir išsukite
- Ten pat suberkite itin smulkiais kubeliais supjaustytus agurkus
- Padažą pilkite ant kukulaičių ir tiekite