Kumpio ir makaronų apkepas
Cooking time
50
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Kiaušiniai – 2 vnt 2
Svogūnai – 2 vnt 2
Fermentinis sūris – 100 g 100
Sviestas – 2 šaukštai 2
Makaronai – 250 g 250
Margarinas – 2 šaukštai 2
Kumpis – 250 g 250
Sultinys – 2 stiklinės 2
Aštrus padažas – 1 šaukštelis 1
Pomidorų tyrė – 2 šaukštai 2
Gaminimo eiga
- Kumpį su[kaustyti mažais kubeliais
- Ištirpinti margariną ir troškinti jame kapotus svogūnus, kol pasidarys skaidrūs
- Tada į troškinį įdėti pomidorų tyrės arba aštraus padažo, supilti šaltą sultinį, išplaktus kiaušinius, pridėti prieskonių ir išmaišyti
- Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, išėmus palaikyti, kad nuvarvėt, ir susluoksniuoti formoje su kumpiu
- Kiekvieną sluoksnį ir visą apkepą apipilti skysčiu su kiaušiniais
- Viršų apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir apdėlioti sviesto gabaliukais
- Kepti 160-180 C temperatūroje, kol paviršiuje susidarys gelsva plutelė
- Prie apkepo tinka troškintos arba žalios daržovės
nu ka meginu kepti ziuresim kaip gausis;)
skonis nerealus;) tobula;)
skanumelis