Kumpio ir makaronų apkepas

Apkepai, Karšti patiekalai, Makaronų patiekalai, Mėsos patiekalai 3 comments

Kumpio ir makaronų apkepas

1.7 from 3 votes
Course: Apkepai, Karšti patiekalai, Makaronų patiekalai, Mėsos patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

50

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Kiaušiniai2 vnt 2

  • Svogūnai2 vnt 2

  • Fermentinis sūris100 g 100

  • Sviestas2 šaukštai 2

  • Makaronai250 g 250

  • Margarinas2 šaukštai 2

  • Kumpis250 g 250

  • Sultinys2 stiklinės 2

  • Aštrus padažas1 šaukštelis 1

  • Pomidorų tyrė2 šaukštai 2

Gaminimo eiga

  • Kumpį su[kaustyti mažais kubeliais
  • Ištirpinti margariną ir troškinti jame kapotus svogūnus, kol pasidarys skaidrūs
  • Tada į troškinį įdėti pomidorų tyrės arba aštraus padažo, supilti šaltą sultinį, išplaktus kiaušinius, pridėti prieskonių ir išmaišyti
  • Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, išėmus palaikyti, kad nuvarvėt, ir susluoksniuoti formoje su kumpiu
  • Kiekvieną sluoksnį ir visą apkepą apipilti skysčiu su kiaušiniais
  • Viršų apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir apdėlioti sviesto gabaliukais
  • Kepti 160-180 C temperatūroje, kol paviršiuje susidarys gelsva plutelė
  • Prie apkepo tinka troškintos arba žalios daržovės

3 Comments

  1. raminta;)

    nu ka meginu kepti ziuresim kaip gausis;)

  2. raminta;)

    skonis nerealus;) tobula;)

  3. gintaras

    skanumelis

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*