Kumpio apkepas
Cooking time
1
hour20
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Kiaušiniai – 1-2 vnt 1-2
Pipirai pagal skonį –
Svogūnai – 1 vnt 1
Kumpis – 300 g 300
Malti džiūvėsėliai – 2 šaukštai 2
Riebalai – 1 šaukštas 1
Sultinys – 1 stiklinė 1
Faršas – 250 g 250
Pyragas – 1 stiklinė 1
Salieras – 1/2 vnt 1/2
Aštrus padažas – 1-2 šaukšteliai 1-2
Gaminimo eiga
- Kumpį, svogūną ir salierą 2 kartus permalti mėsmale arba smulkiai sukapoti peiliu ir gerai sumaišyti su kitais produktais
- Masę sukrėsti į riebalais išteptą pailgą keturkampę formą ir kepti 160-170C temperatūroje, kol iškeps (apie 1 valandą)
- Išimtą iš formos patiekti karštą arba šaltą
- Prie karšto apkepo tinka virtos bulvės arba bulvių košė, pomidorų, svogūnų arba bet koks kitas aštriai pagardintas padažas ir salotos
- Šalto apkepo griežinėlius apdėlioti virtomis arba marinuotomis daržovėmis ir patiekti su šaltu padažu