Kukurūzų košė

Karšti patiekalai, Kruopų patiekalai 0 comments

Paprastas kukurūzų košės receptukas.

Kukurūzų košė

0.0 from 0 votes
Course: Karšti patiekalai, Kruopų patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

20

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Cukrus10 g 10

  • Vanduo170 g 170

  • Kiaušiniai1/3 vnt 1/3

  • Lydytas sviestas15-25 g 15-25

  • Kukurūzų miltai80 g 80

Gaminimo eiga

  • Į verdantį vandenį sudedama druska, cukrus, supilami persijoti kukurūzų miltai ir nemaišoma, kol vanduo vėl užverda
  • Vandeniui užvirus, greitai išmaišoma, kad pasidarytų vientisa masė
  • Tada uždengiama ir pastatoma ant mažos ugnies 10-12 min
  • Išvirta košė sunaudojama ne vėliau kaip po 20 min
  • , nes stovėdama košė darosi kieta ir neskani
  • Patiekiant, atskirai paduodamas šildytas sviestas su kietai virtu kapotu kiaušiniu arba spirginti lašiniai su svogūnais, arba tarkuotas sūris ar grietinė

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*