Paprastas kukurūzų košės receptukas.
Kukurūzų košė
Cooking time
20
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Cukrus – 10 g 10
Vanduo – 170 g 170
Kiaušiniai – 1/3 vnt 1/3
Lydytas sviestas – 15-25 g 15-25
Kukurūzų miltai – 80 g 80
Gaminimo eiga
- Į verdantį vandenį sudedama druska, cukrus, supilami persijoti kukurūzų miltai ir nemaišoma, kol vanduo vėl užverda
- Vandeniui užvirus, greitai išmaišoma, kad pasidarytų vientisa masė
- Tada uždengiama ir pastatoma ant mažos ugnies 10-12 min
- Išvirta košė sunaudojama ne vėliau kaip po 20 min
- , nes stovėdama košė darosi kieta ir neskani
- Patiekiant, atskirai paduodamas šildytas sviestas su kietai virtu kapotu kiaušiniu arba spirginti lašiniai su svogūnais, arba tarkuotas sūris ar grietinė