Kūgelis

Apkepai, Bulvių patiekalai 1 comment

Tradicinis lietuviškas kūgelis.

Kūgelis

2.5 from 2 votes
Course: Apkepai, Bulvių patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

30

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Kiaušiniai4 vnt 4

  • Pipirai15 vnt 15

  • Pienas2 stiklinės 2

  • Svogūnai1 vnt 1

  • Bulvės2 kg 2

  • Riebalai150 g 150

  • Lašiniai50 g 50

Gaminimo eiga

  • Bulves nuskusti, nuplauti, sutrinti ir nusunkti
  • Užplikyti verdančiu pienu, įdėti maltus pipirus, smulkiai kapotą ir pakepintą svogūną, druskos, kiaušinių trynius, spirgintus lašinukus ir gerai išmaišyti
  • Prieš kepant įdėti išplaktus baltymus ir dar kartą gerai viską išmaišyti
  • Sudėti į riebalais išteptą skardą
  • Kepti orkaitėje
  • Iškepus supjaustyti pailgais gabalėliais

One Comment

  1. lauras

    labai skanu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*