Krevetės su pomidorų pagardais

Užkandžiai 0 comments

Krevetės su pomidorų pagardais

0.0 from 0 votes
Course: UžkandžiaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

1

hour 

30

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Cukrus1 šaukštas 1

  • Pipirai pagal skonį

  • Petražolės saujelė

  • Pomidorai1,2 kg 1,2

  • Aitrioji paprika1/4 vnt 1/4

  • Alyvuogių aliejus4 šaukštai 4

  • Bazilikai pagal skonį

  • Česnakai1 skiltelė 1

  • Raudonieji svogūnai1 vnt 1

  • Saulėgrąžų aliejus2 šaukštai 2

  • Imbierai20 g 20

  • Citrinžolės stiebai1 vnt 1

  • žaliųjų citirnų lapeliai4 vnt 4

  • Didžiosios krevetės12 vnt 12

Gaminimo eiga

  • Pomidorus pusei minutės sudėti į verdantį vandenį
  • Išgriebti, perlieti šaltu vandeniu, nulupti odeles, supjaustyti į keturias dalis ir išimti sėklalizdžius
  • Sėklalizdžius šiek tiek pasūdyti ir sudėti į sietą, kad išsiskirtų sultys
  • Pomidorų ketvirčius smulkiai supjaustyti (kubeliais arba juostelėmis)
  • Svogūną ir česnaką nulupti, susmulkinti
  • Imbierus nuskusti, labai smulkiai supjaustyti
  • Citrinžolę perpjauti pusiau išilgai, kruopščiai nuplauti šiltu vandeniu, kaip ir žaliųjų citrinų lapelius
  • Alyvuogių aliejų įkaitinti keptuvėje, pakepinti svogūną, kol taps skaidrus
  • Suberti česnaką, imbierus
  • Jei norima – susmulkintą aitriąją papriką
  • Dar šiek tiek pakepinti
  • Suberti pomidorus, citrinžolę ir citrinų lapelius arba žievelę, pakaitinti penkias minutes
  • Paskaninti druska, žiupsneliu cukraus
  • Nuimtą nuo viryklės padažą pusę valandos palikti pastovėti
  • Tada išgriebti citrinžolę ir citrinų lapelius
  • Krevetes išlukštenti iki uodegos, įpjauti apatinę krevečių dalį ir išimti juodos spalvos turinį
  • Krevetes pabarstyti druska, pipirais
  • Keptuvėje įkaitinti saulėgrąžų aliejų ir apkepinti jas iš abiejų pusių po dvi minutes
  • Krevečių vidus turėtų būti skaidrus
  • Po du šaukštus padažo ir pomidorų sulčių dėti į mažas lėkšteles ar dubenėlius, o ant viršaus – po vieną krevetę
  • Puošti petražolių arba bazilikų lapeliais
  • Skaniausios – ką tik iškeptos krevetės, tačiau galima jas paruošti svečiams dar neatėjus ir patiekti kambario temperatūros

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*