Nesunkiai pagaminamas patiekalas, kurį pradėjus valgyti net nepastebi, kad žadėjusiam ateiti draugui, jo nebeliks net paragauti :). Puikiai tinka prie skrudintos duonytės arba su ryžių garnyru.
Krevetės pomidorų padaže
Cooking time
40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Svogūnas – 1 vnt 1
Česnakas – 2 skiltelės 2
Pipirai pagal skonį –
Petražolės – 1/4 stiklinės 1/4
Krapai – 1 šaukštas 1
Alyvuogių aliejus – 1 šaukštas 1
Krevetės – 600 g 600
Konservuoti pomidorai – 2 indeliai 2
Fetos sūris – 2/3 stiklinės 2/3
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite apie 5 min
- Tada sudėkite smulkintą česnaką ir dar keletą minučių pakepkite
- Sudėkite supjaustytus pomidorus, sumažinkite ugnį ir leiskite troškintis 10-15 min
- Keptuvę nukelkite nuo ugnies ir sudėkite žalumynus, krevetes (jei jos buvo šaldytos prieš tai atšaldykite), fetos sūrį
- Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų
- Viską sudėkite į indą skirtą kepimui ir pašaukite į orkaitę 10-12 min
labai skanus patiekalas.