Iš tešlos formuojami krepšeliai, į kuriuos pridedama iš kiaušinių, graikinių riešutų ir silkės paruošta masė, kuri dar sumaišoma su majonezu ir krapais.
Krepšeliai su silkės kremu
Gaminimo laikas
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Citrinos – 1 vnt 1
Citrinų sultys – 4 šaukštai 4
Druska: pagal skonį –
Graikiniai riešutai – 200 g 200
Kiaušiniai – 6-7 vnt 6-7
Krapų šakelės: kelios (kremui) –
Majonezas – 4 šaukštai 4
Miltai – 350 g 350
Petražolių šakelės: kelios (papruošimui) –
Silkės filė – 8 juostelės 8
Sviestas – 200 g 200
Gaminimo eiga
- Iš tešlai skirtų produktų paruošiame trapią tešlą ir 30 min. laikome šaltai.
- Formuojame krepšelius ir kepame 170° C temperatūroje.
- Įdarui sukapojame riešutus ir kiaušinius.
- Smulkiai supjaustome silkę.
- Viską dubenyje sumaišome su citrinų sultimis, majonezu ir susmulkintais krapais.
- Įdaro pripildome krepšelius ir papuošiame citrinos skiltelėmis, silkės gabalėliais, alyvų juostelėmis ir petražolių šakelėmis.