Kreminė grybų sriuba
Cooking time
1
hour10
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Miltai – 2 šaukštai 2
Grietinėlė – 1 stiklinė 1
Petražolės ryšelis –
Malti juodieji pipirai pagal skonį –
Alyvuogių aliejus – 4 šaukštai 4
Porai – 30 g 30
Pievagrybiai – 500 g 500
Kiaušinio baltymas – 3 vnt 3
Paukštienos sultinys – 6 stiklinės 6
Gaminimo eiga
- Porą susmulkinkite ir pekepinkite giliame puode įkaitintuose riebaluose
- Sudėkite pjaustytus grybus ir maišydami kepinkite 5-8 minutes
- Maišydami suberkite miltus, supilkite sultinį, sumažinkite ugnį ir virkite apie 40 minučių
- Pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir sutrinkite elektriniu plakikliu
- Kiaušinių baltymus išplakite, sumaišykite su grietinėle ir maišydami lėtai supilkite į sriubą
- Maišydami kaitinkite iki 70°C temperatūros
- Tiekite apibarstytą baltos duonos skrebučiais ir smulkintomis šviežiomis petražolėmis