Norvegiškas kremas, puikiai tinkantis kaip įdaras.
Kremas įdarui
Cooking time
15
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Cukrus – 125 g 125
Kiaušiniai – 4 vnt 4
Miltai – 25 g 25
Grietinėlė – 100 g 100
Pienas – 250 g 250
Degtinė truputis –
Bulvių krakmolas – 30 g 30
Gaminimo eiga
- Miltus sumaišyti su krakmolu
- Atskiesti grietinėle, sudėti vieną po kito 4 kiaušinių trynius, po to suplaktus kiaušinius, supilti pieną ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol kremas sutirštės
- Maišant atšaldyti ir įpilti truputį vyšninės degtinės
- Jeigu kremas per tirštas, galima įdėti, kol jis dar šiltas, 1 – 2 kiaušinių baltymus, išplaktus iki standžių putų