Kreivabudžių sriuba su naminiais lakštiniais

Sriubos 0 comments

Kreivabudžių sriuba su naminiais lakštiniais

0.0 from 0 votes
Course: SriubosDifficulty: Vidutinis
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Petražolių lapeliai saujelė

  • Vanduo1 l 1

  • Miltai1 stiklinė 1

  • Morkos1 vnt 1

  • Svogūnai1 vnt 1

  • Sviestas1 šaukštas 1

  • Petražolės šaknys1 vnt 1

  • Kreivabudžiai200 g 200

  • Naminiai lakštiniai

Gaminimo eiga

  • Iš miltų, vandens ir sviesto užminkome tešlč, po to plonai iškočiojame ant lentos ir truputį leidžiame padžiūti, kad lengviau būtų pjaustyti
  • Apdžiųvusią tešlą supjaustome plonomis juostelėmis
  • Supjaustytus lakštinius sudedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame, kol lakštiniai iškyla į paviršių
  • Jeigu visų paruoštų lakštinių nesunaudojame, juos galime padžiovinti ir panaudoti kitai sriubai virti Svogūną, morką, petražolės šaknį nuplauname, nulupame, supjaustome griežinėliais ir verdame vandenyje arba vištienos sultinyje
  • Kai daržovės suminkštėja, sudedame nuplautas ir supjaustytas kreivabudes, dar paverdame 15 min
  • ant silpnos ugnies
  • Po to sudedame atskirai išvirtus lakštiniu
  • Tiekdami į stalą, sriubą pabarstome susmulkintomis petražolėmis

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*