Krabai/krevetės drebučiuose

Užkandžiai 0 comments

Krabai/krevetės drebučiuose

0.0 from 0 votes
Course: UžkandžiaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

3

hours 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Cukrus žiupsnelis

  • Kiaušiniai2 vnt 2

  • Želatina30 g 30

  • Actas pagal skonį

  • Pipirai pagal skonį

  • Petražolės20 g 20

  • Pomidorai250 g 250

  • Garstyčios10 g 10

  • Grietinė75 g 75

  • Sausas vynas80 g 80

  • Konservuoti krabai25 g 25

Gaminimo eiga

  • 1/4l
  • talpos formeles išskalaukite šaltu vandeniu
  • Želatiną ištirpinkite 1/4l
  • šilto vandens, pagardinkite vynu, druska, cukrumi ir actu
  • Nuplaukite pomidorus
  • Į kiekvieną formelę įpilkite po truputį želatinos tirpalo ir palikite, kad sustingtų Nupjaukite kiaušinių galus, kad matytųsi tryniai
  • Į formelių vidurį, ant sustingusio sluoksnio, dėkite po vieną kiaušinį nupjautu galu į apačią
  • Petražoles nuplaukite šaltu vandeniu, nuvarvinkite, nuskabykite lapelius ir kartu su pomidorais išdėstykite aplink kiaušinius
  • Vėl užpilkite šiek tiek sultinio ir leiskite sustingti
  • Krabus perliekite šaltu vandeniu, sudėkite į sietelį ir palaikykite, kad nuvarvėtų vanduo
  • Tada krabus, likusius pomidorus bei keletą petražolių lapelių padalykite į abi formeles
  • Užpilkite likusiu želatinos tirpalu
  • 2-3 val
  • laikykite šaldytuve, kad gerai sustingtų
  • Prie šio patiekalo tinka padažas iš grietinės, pagardintos garstyčiomis, druska, pipirais, cukrumi, keletu lašų acto esencijos bei kapotomis petražolėmis
  • Drebučius patiekite su paskrudinta balta duona arba traškučiais

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*