Kotletai, įdaryti kopūstais
Cooking time
1
hour20
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska Pagal skonį –
Grietinė – 3 šaukštai 3
Kiaušinis – 1 vnt 1
Malti džiūvėsėliai – 2 2
Faršas – 500 g 500
malti juodieji arba raudonieji pipirai Pagal skonį –
malti džiūvesėliai kepimui – 2 2
žiediniai arba briuselio kopūstai – 400 g 400
Gaminimo eiga
- Į faršą sudėkite maltus džiūvėsėlius, išmirkytus kiaušinio, grietinės ir vandens mišinyje, viską gerai išminkykite ir pagardinkite
- Žiedinius kopūstus iš pradžių 15 – 20 min palaikykite šiek tiek pasūdytame arba parūgštintame vandenyje, paskui suskirstykite vienodomis smulkiomis galvelėmis ir 8 minutes virkite pasūdytame vandenyje
- Briuselinius kopūstus perrinkite, nuplaukite ir 6 minutes pavirinkite
- Iš faršo padarykite kotletus, įdarykite juos kopūstais, apvoliokite juos maltais džiūvėsėliais ir kepkite dideliame riebalų kiekyje, kol kol apsitrauks rusva plutele
- Kad kotletai gerai iškeptų, galima juos uždengus dar 20 – 30 minučių palaikyti karštoje orkaitėje arba pakaitinti ant mažos ugnies ant viryklės
- Patiekite su bulvių koše arba virtomis bulvėmis, svogūnų arba pomidorų padažu ir salotų lapelių arba agurkų salotomis