Kopūstai, apkepti su kiauliena ir grietine

Apkepai, Karšti patiekalai, Daržovių patiekalai, Mėsos patiekalai 0 comments

Kopūstai, apkepti su kiauliena ir grietine

0.0 from 0 votes
Course: Apkepai, Daržovių patiekalai, Karšti patiekalai, Mėsos patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Pipirai pagal skonį

  • Svogūnai100 g 100

  • Grietinė250 g 250

  • Rūkyti lašiniai20 g 20

  • Riebalai40 g 40

  • Kmynai truputis

  • Baltagūžis kopūstas400-500 g 400-500

  • Malta kiauliena400 g 400

Gaminimo eiga

  • Malta mėsa pasūdoma, įdedama pipirų ir troškinama su svogūnais
  • Nuplauti kopūsto lapai verdami pasūdytame vandenyje su kmynais (storosios lapų gyslos nupjaustomos)
  • Keptuvėje paspirginami lašinukai, dugnas išklojamas kopūsto lapais, ant jų dedama mėsos ir užpilama trupučiu grietinės
  • Taip sluoksniuojama mėsa su kopūstais (viršutinis sluoksnis turėtų būti kopūstų)
  • Viršutinis sluoksnis prispaudžiamas, aptepamas sviestu ir užpilamas grietine
  • Kepama orkaitėje
  • Valgoma su virtomis bulvėmis, duona

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*