Kmynų gira
Cooking time
0
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Cukrus – 0,5-1 kg 0,5-1
Vanduo – 6 6
Mielės – 40 g 40
Kmynai – 1 litras 1
didžiosios razinos – 25 g 25
Gaminimo eiga
- Kmynus nuplaukite ir supilkite į puodą
- Užpilkite vandeniu ir virinkite, kol sunka nuo kmynų bus nebekarti, ataušinkite ir atsargiai nupilkite
- Sudėjus cukrų ir su cukrumi ištrintas mieles, uždenkite ir pastatykite šiltai parai
- Kai paviršiuje atsiras tirštų putų, jas nugriebkite samčiu, supilstykite į butelius, įdėkite po vieną raziną, gerai užkimškite ir palaikykite kambario temperatūroje
- Po to laikykite šaltoje vietoje, buteliukus suguldykite
- Galite gerti po 3 – 5 dienų