Bulvių, kimštų džiovintais grybais, svogūnais ir džiūvesėliais receptas. Tikras rudens patiekalas.
Kimštos bulvės
Cooking time
40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska Pagal skonį –
Pipirai Pagal skonį –
Svogūnai – 30 g 30
Džiovinti grybai – 12 g 12
Grietinė – 75 g 75
Margarinas – 10 g 10
Džiūvėsėliai – 5 g 5
Bulvės – 190 g 190
Gaminimo eiga
- Imamos vienodos didelės nuluptos bulvės, šiek tiek iš dviejų priešingų pusių nupjaunamos, kad padėtos laikytųsi
- Vienoje nupjautoje pusėje arbatiniu šaukšteliu išgremžiama duobutė ir prikemšama grybų kimšinio, apšlakstoma riebalais ir kepama orkaitėje
- Bulves galima prikimšti ir žalios ar virtos mėsos kimšinio
- Kuo riebesnė mėsa, tuo skanesnės bulvės
- Patiekiant, valgyti, bulvės apipilamos grietine
super patiekalas
kazkoks neissamus receptas…tai dziovintus grybus sumaisyti su dziuveseliais, svogunais ir prieskoniais ir sito misinio deti y bulves??ar dar sumaisyti ta misisni su giretine?ir kepti mazdaug kiek laiko ir kokioj temp?
Nerealiai. Labai skanu. Aciu!
o taip, labai skanu, gaminame su zalios mesos misiniu (kaip kotletu mase), tik prdazioje apkepame keptuveje, paskui troskiname dideliame puode, prisiminiau, net seile nurijau 🙂
Žalios mesos Kūčioms??? Gal koks laukinis tą receptą sugalvojo?