Kiaušininė duona
Cooking time
1
hour30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Aliejus – 3 šaukštai 3
Druska – 1,5 šaukštelio 1,5
Cukrus – 3 šaukštai 3
Vanduo – 180 ml 180
Kiaušiniai – 2 vnt 2
Miltai – 500 g 500
Mielės – 7 g 7
Gaminimo eiga
- Miltus ir druską persijoti į dubenį, įmaišyti cukrų ir viduryje padaryti duobutę
- Mieles išmaišyti su pienu, supilti į miltus
- Tada ant mielių užberti šiek tiek miltų ir palikti šiltai 15 min
- , kol suputos
- Nedideliame dubenyje sumaišyti kiaušinius ir aliejų
- Supilti į miltus ir išmaišyti, kol gausis tešla
- Minkyti tešlą 8 – 10 min
- , kol ji taps lygi ir elastinga
- Dėti į aliejumi pateptą dubenį, uždengti ir šiltai kildinti, kol padvigubės, apie 1 val
- Iš pakilusios tešlos suformuoti kepalą, jį dėti į riebalais pateptą formą ir dar pakildinti apie 30 – 40 min
- Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 35 – 40 min