Kiaušininė duona

Duonos patiekalai 0 comments

Kiaušininė duona

0.0 from 0 votes
Course: Duonos patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

30

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

Gaminimo eiga

  • Miltus ir druską persijoti į dubenį, įmaišyti cukrų ir viduryje padaryti duobutę
  • Mieles išmaišyti su pienu, supilti į miltus
  • Tada ant mielių užberti šiek tiek miltų ir palikti šiltai 15 min
  • , kol suputos
  • Nedideliame dubenyje sumaišyti kiaušinius ir aliejų
  • Supilti į miltus ir išmaišyti, kol gausis tešla
  • Minkyti tešlą 8 – 10 min
  • , kol ji taps lygi ir elastinga
  • Dėti į aliejumi pateptą dubenį, uždengti ir šiltai kildinti, kol padvigubės, apie 1 val
  • Iš pakilusios tešlos suformuoti kepalą, jį dėti į riebalais pateptą formą ir dar pakildinti apie 30 – 40 min
  • Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 35 – 40 min

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*