Kiaulių kojelių salotos
Cooking time
40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Aliejus – 0,5 stiklinės 0,5
Druska pagal skonį –
Actas – 50 g 50
Morkos – 150 g 150
Petražolių šaknys – 100 g 100
Rauginti agurkai – 1 vnt 1
Malti pipirai pagal skonį –
Česnakai – 6 skiltelės 6
Bulvės – 200 g 200
Žalumynai saujelė –
Saliero gumbas – 30 g 30
Konservuoti žalieji žirneliai – 40 g 40
Kiaulių kojelės – 1,5 kg 1,5
Gaminimo eiga
- Bulves nuplauname ir išverdame
- Kiaulių kojeles gerai nuplauname, užpilame vandeniu ir pastatome ant stiprios ugnies
- Kai tik vanduo užverda, pasūdome, įberiame pipirų, nuskustas ir supjaustytas morkas, salierą, petražolės šaknį
- Kojeles verdame tol, kol mėsa atsiskiria nuo kaulų, išvirtas kojeles ir daržoves atšaldome, mėsą atskiriame nuo kaulų
- Mėsą ir daržoves smulkiai supjaustome, sudedame konservuotus žaliuosius žirnelius, supjaustytą raugintą agurką ir išmaišome
- Nuluptas česnakų skilteles sutriname ir užpilame aliejaus ir acto mišiniu
- Salotas užpilame paruoštu padažu, papuošiame žalumynais ir tiekiame į stalą