Kiaulienos šaltiena

Įvairūs patiekalai, Mėsos patiekalai, Kalėdiniai patiekalai 0 comments

Kiaulienos šaltiena

3.0 from 2 votes
Course: Įvairūs patiekalai, Mėsos patiekalai, Kalėdiniai patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

3

hours 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Vanduo1,5-2 l 1,5-2

  • Morkos1 vnt 1

  • Petražolės1 vnt 1

  • Svogūnai1 vnt 1

  • Juodieji pipirai8 vnt 8

  • Lauro lapai1 vnt 1

  • Kiauliena1 kg 1

  • Kvapieji pipirai4 vnt 4

  • liesa kiauliena200 g 200

Gaminimo eiga

  • Mėsą nuplauti, įdėti į šaltą vandenį, užvirinti, nugraibyti putas ir 3-5 valandas virti ant mažos ugnies 85-90C temperatūroje
  • Likus valandai iki virimo pabaigos, sudėti prieskonines daržoves
  • Išvirusią mėsą (jau be kaulų) išimti iš sultinio ir supjaustyti mažais gabalėliais
  • Sultinį perkošti per marlę arba tankų sietelį
  • Mėsą vėl sudėti į sultinį, užvirinti ir virti dar 30-45 minutes ant mažos ugnies
  • Tada išpilstyti į dubenėlius arba formas
  • Į kiekvieną įdėti morkos griežinėlį ir petražolių lapelių

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*