Kiaulienos nugarinė apelsinų padaže
Cooking time
2
hours
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Pipirai pagal skonį –
Aitrioji paprika – 1/2 šaukštelio 1/2
Apelsinai – 800 g 800
Česnakai – 1 skiltelė 1
Mairūnas – 1/2 šaukštelio 1/2
Taukai – 2-3 šaukštai 2-3
Bulvių krakmolas – 1 šaukštelis 1
Kiaulienos nugarinė – 1 kg 1
Gaminimo eiga
- Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir įtrinkite druska bei pipirais
- Apelsinus nuplikykite karštu vandeniu ir išspauskite sultis
- Česnako skiltelę nulupkite ir sutrinkite su druska, aitriąja paprika bei mairūnu (visų prieskonių dėkite po pusę šaukštelio)
- Mėsą iš abiejų pusių apkepkite įkaitintuose taukuose
- Paskui išimkite iš keptuvės ir įdėkite į karščiui atsparų indą
- Likusius taukus, česnaką su prieskoniais ir apelsinų sultis supilkite į nedidelį puodą ir užvirinkite
- Paruoštu padažu užpilkite mėsą ir 1,5 val
- kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje
- Kepsnį nuolat pašlakstykite padažu
- Iškepusią nugarinę išimkite iš kepimo indo ir supjaustykite
- Užpilkite krakmolu sutirštintu padažu