Kiaulienos nugarinė apelsinų padaže

Karšti patiekalai, Mėsos patiekalai 0 comments

Kiaulienos nugarinė apelsinų padaže

5.0 from 1 vote
Course: Karšti patiekalai, Mėsos patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

2

hours 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Pipirai pagal skonį

  • Aitrioji paprika1/2 šaukštelio 1/2

  • Apelsinai800 g 800

  • Česnakai1 skiltelė 1

  • Mairūnas1/2 šaukštelio 1/2

  • Taukai2-3 šaukštai 2-3

  • Bulvių krakmolas1 šaukštelis 1

  • Kiaulienos nugarinė1 kg 1

Gaminimo eiga

  • Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir įtrinkite druska bei pipirais
  • Apelsinus nuplikykite karštu vandeniu ir išspauskite sultis
  • Česnako skiltelę nulupkite ir sutrinkite su druska, aitriąja paprika bei mairūnu (visų prieskonių dėkite po pusę šaukštelio)
  • Mėsą iš abiejų pusių apkepkite įkaitintuose taukuose
  • Paskui išimkite iš keptuvės ir įdėkite į karščiui atsparų indą
  • Likusius taukus, česnaką su prieskoniais ir apelsinų sultis supilkite į nedidelį puodą ir užvirinkite
  • Paruoštu padažu užpilkite mėsą ir 1,5 val
  • kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje
  • Kepsnį nuolat pašlakstykite padažu
  • Iškepusią nugarinę išimkite iš kepimo indo ir supjaustykite
  • Užpilkite krakmolu sutirštintu padažu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*