Kiaulienos kepsnys su grybų padažu

Mėsos patiekalai, Karšti patiekalai 0 comments

Sotus pasirinkimas pietums. Garnyrui išsivirkite ryžių arba bulvių košės.

Kiaulienos kepsnys su grybų padažu

5.0 from 2 votes
Course: Karšti patiekalai, Mėsos patiekalaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Česnakas2 skiltelės 2

  • Vanduo2 šaukštai 2

  • Miltai truputis

  • Grietinėlė1/2 stiklinės 1/2

  • Pipirai pagal skonį

  • Svogūnai1/4 stiklinės 1/4

  • Alyvuogių aliejus5 šaukštaiĮkaitinę porą šayk 5

  • Džiūvėsiai2 stiklinės 2

  • Pievagrybiai500 g 500

  • Kiaušinis1 vnt 1

  • Vištienos sultinys1 stiklinė 1

  • Baltas vynas1/2 stiklinės 1/2

  • Bazilikas2 šaukštai 2

  • Kiaulienos kumpis700 g 700

  • viskis1/4 stiklinės 1/4

Gaminimo eiga

  • Įkaitinę porą šaukštų aliejaus, jame troškinkite smulkintus svogūnus, česnaką bei supjaustytus pievagrybius 10-15 min
  • Tada supilkite vyną, padidinkite ugnį ir užvirę vyną pavirkite 4 min
  • Supilkite vištienos sultinį ir viskį (virkite, kol sunkos liks 2/3 )
  • Tada supilkite grietinėlę ir dar keletą minučių pavirkite
  • Kiaušinį išplakite su 2 šaukštais vandens
  • Kiaulienos kumpį supjaustykite norimo dydžio gabalais, juos šiek tiek pamuškite ir iš abiejų pusių pabarstykite druska bei pipirais
  • Paruoštus mėsos gabalus apvoliokite miltuose, paskui kiaušinio plakinyje ir galiausiai – džiūvėsiuose
  • Įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių gražiai apkepdami iškepkite kepsnius
  • Į padažą įberkite baziliko ir tuoj pat patiekite į stalą

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*