Kiaulienos kepsnys, prismaigstytas vaisių

Mėsos patiekalai 0 comments

Kiaulienos kepsnys, prismaigstytas vaisių

0.0 from 0 votes
Course: Mėsos patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

2

hours 

30

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska Pagal skonį

  • Pipirai Pagal skonį

  • Garstyčios Pagal skonį

  • Džiovinti obuoliai50 g 50

  • Džiovintos slyvos100 g 100

  • kiaulienos mentė arba nugarinė1 kg 1

Gaminimo eiga

  • Mėsą išilgai įpjaukite aštriu peiliu keliose vietose
  • Į įpjovas pakaitomis prismaigstykite slyvų be kauliukų ir obuolių griežinėlių
  • Mėsą įdėkite į keptuvą, palaistykite verdančiu vandeniu ir kepkite 170 – 180°C temperatūroje
  • Jei mėsa su oda, į keptuvą dėkite oda į apačią
  • Kai oda suminkštės, ją įpjaukite skersai ir išilgai ir prismaigstykite vaisių
  • Iki rausvumo apkepusią mėsą apibarstykite druska ir pipirais, į skystį pridėkite garstyčių
  • Paskui dar kepkite 1,5 – 2 valandas
  • Kepsnys patiekiamas karštas arba šaltas
  • Karštas kepsnys valgomas su keptomis bulvėmis ir troškintomis daržovėmis

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*