Kiauliena su obuoliais brendžio padaže
Cooking time
40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Aliejus – 3 šaukštai 3
Druska pagal skonį –
Cukrus – 1 šaukštas 1
Grietinėlė – 150 ml 150
Pipirai pagal skonį –
Obuoliai – 4 vnt 4
Karis – 1 šaukštas 1
Brendis – 3 šaukštai 3
Imbieras pagal skonį –
Muskatas pagal skonį –
Kiaulienos filė – 800 g 800
Gaminimo eiga
- Mėsą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite 1 cm storio gabalėliais
- Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite stambiais griežinėliais
- Kiaulieną su prieskoniais apkepkite aliejuje ir pastatykite šiltai
- Į keptuvę sudėkite obuolius, pabarstykite cukrumi ir pakepinkite iki auksinio atspalvio
- Išgriebkite ir padėkite šiltai
- Į išsiskyrusias sultis liekite grietinėlę, užvirinkite, įberkite prieskonių, įpilkite brendžio
- Sudėkite mėsą ir obuolius į padažą