Keptos smegenys

Karšti patiekalai, Įvairūs patiekalai, Mėsos patiekalai 0 comments

Mūsų senolių receptas. Šiandien, tai gurmanų patiekalas. Skanaus!

Keptos smegenys

0.0 from 0 votes
Course: Įvairūs patiekalai, Karšti patiekalai, Mėsos patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Miltai6 g 6

  • Actas5 g 5

  • Pipirai pagal skonį

  • Sviestas10 g 10

  • Margarinas7 g 7

  • Žalumynai apibarstymui

  • Prieskoninės daržovės10 g 10

  • Lauro lapai keletas

  • smegenys140 g 140

Gaminimo eiga

  • Smegenys mirkomos šaltame parūgštintame vandenyje
  • Po 1-2 val
  • nuimamos plėvės, dedamos į keptuvę (viena eile), užpilamos šaltu vandeniu (1-1,5l su 30 g
  • 3% acto vienam kilogramui smegenų), pridedama pipirų (tiek maltų ir nemaltų), lauro lapelių, druskos, acto ir iš lengvo kaitinama, kol užverda
  • Tada indas uždengiamas ir verdama ant mažos ugnies 30 min
  • Ataušinama tose pačiose nuovirose
  • Actas padaro smegenis standesnes
  • Atšalusios smegenys supjaustomos 1 cm storumo riekutėmis, apibarstomos druska, pipirais, apvoliojamos miltais ir kepamos įkaitintuose riebaluose, kol pagelsta
  • Patiekiant valgyti, užpilama sviestu ir paduodama su keptomis bulvėmis arba bulvių tyre, apibarstyta krapais ar petražolėmis
  • Ant smegenų galima uždėti citrinos griežinėlį arba išspausti citrinos sulčių

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*