Mūsų senolių receptas. Šiandien, tai gurmanų patiekalas. Skanaus!
Keptos smegenys
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Gaminimo eiga
- Smegenys mirkomos šaltame parūgštintame vandenyje
- Po 1-2 val
- nuimamos plėvės, dedamos į keptuvę (viena eile), užpilamos šaltu vandeniu (1-1,5l su 30 g
- 3% acto vienam kilogramui smegenų), pridedama pipirų (tiek maltų ir nemaltų), lauro lapelių, druskos, acto ir iš lengvo kaitinama, kol užverda
- Tada indas uždengiamas ir verdama ant mažos ugnies 30 min
- Ataušinama tose pačiose nuovirose
- Actas padaro smegenis standesnes
- Atšalusios smegenys supjaustomos 1 cm storumo riekutėmis, apibarstomos druska, pipirais, apvoliojamos miltais ir kepamos įkaitintuose riebaluose, kol pagelsta
- Patiekiant valgyti, užpilama sviestu ir paduodama su keptomis bulvėmis arba bulvių tyre, apibarstyta krapais ar petražolėmis
- Ant smegenų galima uždėti citrinos griežinėlį arba išspausti citrinos sulčių