Prie šių dešrelių tinka bulvės, rauginti kopūstai arba agurkai. Tai visų lietuvių mėgstamas patiekalas, valgomas ne tik per pietus, bet ir svečiai juo vaišinami.
Keptos rūkytos dešrelės
Cooking time
3
hours20
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska truputis –
Prieskoniai truputis –
Sultinys truputis –
žarnos –
liesa kiauliena – 500 g 500
riebi kiauliena – 300 g 300
Gaminimo eiga
- Mėsa sumalama, sudedami susmulkinti prieskoniai, supilamas sultinys, gerai išminkoma, pasūdoma ir daroma nedidelės dešrelės, paskui jos 2 – 3 val
- parūkomos nekarštais dūmais
- Kad kepant nesusproginėtų, galima jas panardinti į verdantį vandenį, o ištraukus nusausinti, pavolioti džiūvesėliuose ir apkepinti iš visų pusių keptuvėje