keptos plekšnės su pagardais

Žuvies patiekalai 0 comments

keptos plekšnės su pagardais

0.0 from 0 votes
Course: Žuvies patiekalaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

45

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska1/2 šaukštelio 1/2

  • Miltai žiupsnelis

  • Majonezas150 g 150

  • Saldžiosios paprikos100 g 100

  • Sviestas3 šaukštai 3

  • Juodieji pipirai1/4 šaukštelio 1/4

  • Džiūvėsėliai2 šaukštai 2

  • Kiaušinis1 vnt 1

  • Pomidorų tyrė3 šaukštai 3

  • plekšnės4 vnt 4

Gaminimo eiga

  • Receptas 4-ioms porcijoms
  • Aštriu peiliu nupjauti žuvų galvas, nukirpti pelekus
  • Išdoroti, nuplauti ir nusausinti
  • Miltus sumaišyti su druska bei pipirais
  • Kiaušinį šiek tiek suplakti, džiūvesėlius suberti į gilią lėkštę
  • Plekšnes apvolioti miltuose, suvilgyti kiaušinio plakiniu ir apvolioti džiūvesėliuose
  • 20 minučių paruoštas žuvis palaikyti šaldytuve, kad paniruotė gerai priliptų
  • nLėkštes, kuriose  bus teikiamas valgis, pašildyti
  • Prieš kepant nuo žuvų nukratyti džiūvesėlių perteklių
  • Plekšnes kepti ant vidutinės ugnies, apversti po 4-5 minučių
  • Prieš patiekiant žuvis apšlakstyti kepimo metu išsiskyrusiomis sultimis
  • Pagardą ruošti iš pasirinktų komponentų kuriuos sumaišyti su majonezu
  • Pasūdyti
  • Skanaus!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*