keptos plekšnės su pagardais
Cooking time
45
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska – 1/2 šaukštelio 1/2
Miltai žiupsnelis –
Majonezas – 150 g 150
Saldžiosios paprikos – 100 g 100
Sviestas – 3 šaukštai 3
Juodieji pipirai – 1/4 šaukštelio 1/4
Džiūvėsėliai – 2 šaukštai 2
Kiaušinis – 1 vnt 1
Pomidorų tyrė – 3 šaukštai 3
plekšnės – 4 vnt 4
Gaminimo eiga
- Receptas 4-ioms porcijoms
- Aštriu peiliu nupjauti žuvų galvas, nukirpti pelekus
- Išdoroti, nuplauti ir nusausinti
- Miltus sumaišyti su druska bei pipirais
- Kiaušinį šiek tiek suplakti, džiūvesėlius suberti į gilią lėkštę
- Plekšnes apvolioti miltuose, suvilgyti kiaušinio plakiniu ir apvolioti džiūvesėliuose
- 20 minučių paruoštas žuvis palaikyti šaldytuve, kad paniruotė gerai priliptų
- nLėkštes, kuriose bus teikiamas valgis, pašildyti
- Prieš kepant nuo žuvų nukratyti džiūvesėlių perteklių
- Plekšnes kepti ant vidutinės ugnies, apversti po 4-5 minučių
- Prieš patiekiant žuvis apšlakstyti kepimo metu išsiskyrusiomis sultimis
- Pagardą ruošti iš pasirinktų komponentų kuriuos sumaišyti su majonezu
- Pasūdyti
- Skanaus!