Keptos plekšnės su pagardais
Gaminimo laikas
45
minutesReceptas 4-ioms porcijoms.
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska – 1/2 šaukštelio 1/2
Džiūvėsėliai – 2 šaukštai 2
Juodieji pipirai – 1/4 šaukštelio 1/4
Kiaušinis – 1 vnt 1
Majonezas – 150 g 150
Miltai: žiupsnelis –
Plekšnės – 4 vnt 4
Pomidorų tyrė – 3 šaukštai 3
Saldžiosios paprikos – 100 g 100
Sviestas – 3 šaukštai 3
Gaminimo eiga
- Aštriu peiliu nupjauti žuvų galvas, nukirpti pelekus.
- Išdoroti, nuplauti ir nusausinti. Miltus sumaišyti su druska bei pipirais.
- Kiaušinį šiek tiek suplakti, džiūvesėlius suberti į gilią lėkštę. Plekšnes apvolioti miltuose, suvilgyti kiaušinio plakiniu ir apvolioti džiūvesėliuose. 20 minučių paruoštas žuvis palaikyti šaldytuve, kad paniruotė gerai priliptų.nLėkštes, kuriose bus teikiamas valgis, pašildyti. Prieš kepant nuo žuvų nukratyti džiūvesėlių perteklių. Plekšnes kepti ant vidutinės ugnies, apversti po 4-5 minučių.
- Prieš patiekiant žuvis apšlakstyti kepimo metu išsiskyrusiomis sultimis. Pagardą ruošti iš pasirinktų komponentų kuriuos sumaišyti su majonezu. Pasūdyti. Skanaus!
Receptas: Keptos plekšnės su pagardais – apvoliotos miltuose, kiaušinių plakinyje ir džiūvėsėliuose, keptos ant vidutinės ugnies, apibarstyta majonezu su pagardais, skanaus!