Keptos cikorijos pomidorų padaže

Daržovių patiekalai, Karšti patiekalai 0 comments

Keptas cikorijas pomidorų padaže rekomenduoju valgyti su ryžių koše arba virtomis bulvėmis.

Keptos cikorijos pomidorų padaže

0.0 from 0 votes
Difficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Cukrus pagal skonį

  • Miltai1 šaukštas 1

  • Pipirai pagal skonį

  • Sviestas3 šaukštai 3

  • Lauro lapai2 vnt 2

  • Citrinos rūgštis pagal skonį

  • Pomidorų tyrė0,5 stiklinės 0,5

  • Cikorijos1 kg 1

Gaminimo eiga

  • Cikorijoms nuimti paviršinius pažeistus, nešvarius lapus, pašalinti "šerdeles", gerai nuplauti ir 5 – 7 min
  • virti ant silpnos ugnies, į indą pripylus daug vandens
  • Po to nusunkti, apšlakstyti parūgštintu vandeniu, pabarstyti pipirais, pasūdyti, sudėti į keptuvę, apipilti išlydytu sviestu, uždengti pergamentiniu popieriumi ir orkaitėje apkepinti abi puses
  • Miltus pakepinti su riebalais, po to supilti pomidorų tyrę ir užvirinti
  • Gautą tyrę atskiesti mėsos sultiniu arba daržovių nuoviru, įdėti lauro lapą ir 20 min
  • pavirinti
  • Po to padažą paskaninti cukrumi, pasūdyti, gerai išmaišyti ir juo apipilti apkepintas cikorijas

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*