Keptas cikorijas pomidorų padaže rekomenduoju valgyti su ryžių koše arba virtomis bulvėmis.
Keptos cikorijos pomidorų padaže
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Gaminimo eiga
- Cikorijoms nuimti paviršinius pažeistus, nešvarius lapus, pašalinti "šerdeles", gerai nuplauti ir 5 – 7 min
- virti ant silpnos ugnies, į indą pripylus daug vandens
- Po to nusunkti, apšlakstyti parūgštintu vandeniu, pabarstyti pipirais, pasūdyti, sudėti į keptuvę, apipilti išlydytu sviestu, uždengti pergamentiniu popieriumi ir orkaitėje apkepinti abi puses
- Miltus pakepinti su riebalais, po to supilti pomidorų tyrę ir užvirinti
- Gautą tyrę atskiesti mėsos sultiniu arba daržovių nuoviru, įdėti lauro lapą ir 20 min
- pavirinti
- Po to padažą paskaninti cukrumi, pasūdyti, gerai išmaišyti ir juo apipilti apkepintas cikorijas