Kepti šviežūs grybai
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska Pagal skonį –
Miltai – 4 4
Pipirai Pagal skonį –
Riebalai – 3 3
šviežių grybų kepurės – 600 g 600
Gaminimo eiga
- Sausus, ką tik surinktus grybus nuvalykite
- Jeigu reikia plaukite, nuplautus grybus išdžiovinkite ant servetėlės
- Kotelius nupjaukite ir suvartokite kitam valgiui
- Riebalus pakaitinkite, kol ims rūkti, sudėkite grybų kepures ir iš abiejų pusių apkepinkite iki rausvumo
- Jei grybai trupa, juos apvoliokite miltais
- Miltai apsausina grybų paviršių
- Iškeptus grybus sudėkite į dubenį, apibarstykite druska ir pipirais, palaistykite riebalais, kuriuose kepė
- Patiekite su keptomis arba virtomis bulvėmis ir žalių daržovių salotomis
- Prie keptų grybų tinka ir grietinės padažas